Дома » Производ » Countstar BioTech

Countstar BioTech

Вашиот прецизен и сигурен анализатор во следењето на производството на клеточна култура

Countstar BioTech комбинира CMOS камера во боја од 5 мегапиксели со нашата патентирана „Технологија за фиксен фокус“ ​​целосно метална оптичка клупа за истовремено мерење на концентрацијата на ќелијата, одржливоста, дистрибуцијата на дијаметарот, просечната заобленост и стапката на агрегација во еден тест циклус.Нашите комерцијални софтверски алгоритми се оптимизирани за напредно и детално препознавање ќелии.

 

Опсег на апликации

Countstar BioTech може да се користи за анализа на сите видови клеточни култури на цицачи, клетки од инсекти, широк опсег на клетки на рак и ресуспендиран примарен клеточен материјал во истражување, развој на процеси и средини за производство регулирани со cGMP.

 

Технички карактеристики / Кориснички придобивки

 • Повеќекратни анализи на примероци на еден слајд
  Постојано анализирајте ги примероците и дозволете системот автоматски да ги пресметува просеците за да ги компензира нехомогеностите
 • Големо поле на гледање
  Во зависност од поединечните големини на клетките и концентрацијата на примерокот, може да се анализираат до 2.000 клетки во една слика
 • Камера во боја од 5 мегапиксели
  Добива јасни, детални и остри слики
 • Анализа на клеточни агрегати
  Открива и класифицира поединечни клетки дури и внатре во агрегати
 • Исчистете ја верификацијата на резултатите
  Префрлете се внатре во приказот на резултатот помеѓу стекнатата, сирова слика и погледот на означените ќелии
 • Точност и прецизност
  Коефициентот на варијација (cv) помеѓу резултатите од аликвотите во 5-те комори на слајдот е < 5%
 • Усогласување на анализаторите
  Споредбата од анализатор со анализатор на уредите Countstar BioTech покажа коефициент на варијација (cv) < 5%
 • Минимизиран волумен на примерок
  Само 20 μL од примерокот се потребни за едно полнење на комората.Ова овозможува почести земање примероци, на пр. од мини-биореакторски клеточни култури
 • Кратко време за тестирање
  За помалку од 20 секунди дури и сложените сценарија на слики се анализираат со нашите иновативни алгоритми
 • Ниски трошоци, временски ефикасни и одржливи потрошни материјали
  Нашиот уникатен распоред на Chamber Slide овозможува последователна анализа до 5 примероци во една секвенца и значително го намалува создавањето на отпад
 • Детали
 • Технички спецификации
 • Преземи
Детали

 

Нашата приспособена услуга за валидација на IQ/OQ/PQ

Ние развиваме, врз основа на нашите стандардни документи, за нашите клиенти индивидуални IQ/OQ датотеки и ги поддржуваме во извршувањето на верификацијата и процесите на PQ (со дизајни на тест случаи)

 

 

 

 

Софтверот Countstar BioTech

 

 

1. Безбедна и усогласена работа

Сеопфатното управување со кориснички пристап на 4 нивоа, автоматските е-потписи, шифрирањето на сликите и резултатите во безбедна база на податоци, плус непроменливите датотеки за евиденција овозможуваат операција во согласност со вистинските упатства на cGxP.

 

 

 

2. Напредна анализа на податоци

Countstar BioTech нуди напредни карактеристики за анализа на податоци, интегрирање на графикони за време на одгледување (CTCs), анализа на преклопување и директна компаративна анализа на различни примероци.

 

 

 

3. Излез на податоци

Достапни се различни формати за излез на податоци: табеларни пресметки на MS-Excel, приспособливи PDF извештаи, компактни датотеки со JPEG слики или шаблони за директно печатење.

 

 

 

 

4. Безбедно управување со податоци во согласност со cGMP

Управувањето со податоците на Countstar BioTech во сите аспекти е усогласено со реалните регулативи на 21 CFR Дел 11 на FDA. Корисничкиот ID, временските ознаки за анализа, параметрите и сликите се складираат во шифриран формат на податоци.

Технички спецификации

 

 

Технички спецификации
Излез на податоци Концентрација, одржливост, дијаметар, агрегација, заобленост (компактност)
Мерен опсег 5,0 x 10 4 – 5,0 x 10 7 /ml
Опсег на големина 4 – 180 μm
Коморен волумен 20 μl
Време на мерење <20-ти
Формат на резултат JPEG/PDF/MS-Excel табела
Пропусната моќ 5 Примероци / Слајд од Комората на Countstar

 

 

Спецификации на слајд
Материјал Поли(метил) метакрилат (PMMA)
Димензии: 75 mm (w) x 25 mm (d) x 1,8 mm (h)
Длабочина на комората: 190 ± 3 μm (само 1,6% отстапување за висока точност)
Коморен волумен 20 μl

 

 

Преземи
 • Брошура Countstar BioTech.pdf Преземи
 • Преземање на датотека

  • 这个字段是用于验证目的,应该保持不变。

  Вашата приватност е важна за нас.

  Ние користиме колачиња за да го подобриме вашето искуство кога ги посетувате нашите веб-локации: колачињата за изведба ни покажуваат како ја користите оваа веб-локација, функционалните колачиња ги запомнуваат вашите преференции и колачињата за таргетирање ни помагаат да споделуваме содржини релевантни за вас.

  Прифати

  Логирај Се